Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kura w groszku

Składniki:

    • 1kurczę
    • 50dag groszku
    • 25dag włoszczyzny
    • 5dag cebuli
    • 1łyżka posiekanej natki pietruszki
    • sól

    Sposób przygotowania:
    Kurę ugotować w osolonej wodzie.
    W między czasie na rozgrzanym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać kurczę razem z obraną i pokrojoną włoszczyzną i pozostawić na ogniu do miękkości skalników.
    Pod koniec dodać groszek.
    Następnie wyjąć mięso, ułożyć na półmisku, obłożyć jarzynami i groszkiem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i skropić rosołem.

    Przepis nadesłany na  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Basia NW

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *