Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruszon z róż herbacianych

Składniki:

  • płatki z 2 róż herbacianych
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 20 ml syropu z limonek
  • sok z 4 cytryn
  • 500 ml herbaty
  • kostki lodu
  • 2 butelki klarowanego soku gruszkowego
  • 2 butelki wody mineralnej

Sposób wykonania:

  1. Płatki posypać cukrem i rozgnieść po czym dodać sok z cytryny i syrop z limonki.
    W miedzy czasie zaparzyć herbatę po kilku Mintach przecedzić i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas dodać ją do płatków róż.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Po tym czasie sok gruszkowy, wodę mineralną oraz kostki lodu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *