Składniki:
- 500 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
- 400 ml wina musującego ( półsłodkie lub wytrawnego )
- 5 łyżek likieru pomarańczowego
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka skórki otartej z limonki
- sok z 1 limonki
Składniki: 130 g wiśni 1 l nektaru bananowego 1 l nektaru wiśniowego 1 butelka wody mineralnej Sposób wykonania: Nektar bananowy i wiśniowy dobrze schłodzić po czym wymieszać ze sobą. Następnie wrzucić zamrożone wiśnie. Uzupełnić wodą mineralną, również dobrze schłodzenia.
Składniki; 500 g czerwonych porzeczek 250 g jeżyn 2 limonki 1 łyżka cukru pudru 250 ml soku z czerwonych porzeczek 40 ml likieru jeżynowego 2 butelki różowego wina 1 butelka wina musującego Sposób wykonania: Porzeczki, jeżyny i limonki pokrojone na plasterki zasypać cukrem i polać likierem. Następnie wlać sok porzeczkowy i połowę różowego wina. Wstawić…
Składniki: 500 ml wody 3 goździki 1 kawałek cynamonu 300 g cukru 1 cytryny 2 butelki czerwonego wina 250 ml rumu Sposób wykonania: Do wody wrzucić wszystkie przyprawy razem z cukrem. I tak gotować na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie wrzucić cytrynę pokrojona na plasterki i wlać czerwone wino. Całość jeszcze raz…