Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królik w sosie ze śliwkami

Składniki:

  • 2 kg królika
  • 2 cebule
  • 25 dkg boczku wędzonego
  • 1 opakowanie suszonych śliwek
  • 25 dkg pieczarek
  • ½ szklanki wytrawnego wina
  • ½ szklanki śmietany
  • kieliszek koniaku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • liść laurowy, sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Oczyszczonego królika podzielić na porcje, natrzeć przyprawami Ułożyć w misce, przykryć ściereczką i odstawić na 24 godziny. Śliwki zalać gorącą wodą ,odstawić na jedną godzinę. Na patelni podsmażyć pokrojony w plastry boczek, kiedy się  zarumienią odstawić na osobny talerz, a na tym tłuszczu podsmażyć kawałki królika. Przełożyć do  brytfanny, dodać pokrojoną uprzednio w kostkę cebulkę, podlać marynatą, koniakiem, wytrawnym winem doprawić solą i pieprzem do smaku. Pieczarki oczyścić osuszyć, pokroić w talarki, dodać do królika. Dusić około godziny, dodać uprzednio namoczone i osączone śliwki i jeszcze dusić około 25 minut. Dodać śmietanę, wymieszać i zagotować. Gotowa potrawę wyłożyć na półmisek i posypać zieloną posiekaną pietruszką .Dobrze smakuje z frytkami i ulubioną surówka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *