Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z patelni po śródziemnomorsku

Składniki:

    • 20 odwłoków średnich krewetek
    • 5 dkg pokruszonego sera Feta
    • kilka listków bazylii
    • 10 pomidorków koktajlowych
    • 1 łyżka białego wina
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 łyżeczka masła
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Krewetki odmrozić, wypłukać na sicie, obsączyć. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać pokrojony drobno ząbek czosnku, i po chwili odwłoki krewetek, szybko obsmażyć, dodać pomidorki, bazylię, podlać winem, smażyć mieszając 2 minuty, dodać ser Feta , wymieszać i po minucie smażenia oprószyć solą i pieprzem. Podawać natychmiast.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *