Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z żółtego sera

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 700ml bulionu z kurczaka
  • 700 ml mleka
  • 50 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanym maśle po czym nie przerywając mieszania dodawać mąkę a potem wlewać bulion.
    Całość mieszać do zgestnienia zupy, wówczas wlać mleko i doprowadzić do zagotowania.
    Następnie zupę zmiksować, dodać do niej starty ser oraz doprawić do smaku.
    Pozostawić na małym ogniu do momentu, aż ser się roztopi.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Bożenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *