Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pikantna z kurczakiem

 

Składniki:

  • 3 plastry bekonu
  • 40 dag piersi z kurczaka
  • 600 ml bulionu
  • marchewka
  • seler
  • jabłko
  • 2 płaskie łyżeczki curry
  • 4 rozkruszone ziarenka pieprzu
  • goździk
  • listek laurowy
  • płaska łyżeczka mąki
  • 150 ml mleka
  • ugotowany ryż
  • natka pietruszki

 

 

Sposób wykonania;
Bekon pokroić w kosteczkę i obsmażyć na nim kawałki kurczaka, wówczas zalać je bulionem i wrzucić pokrojone warzywa,
Trzymać na ogniu do miękkości warzyw po czym wlać mleko wymieszane z mąką.
Całość dokładnie wymieszać i podgrzać ( nie gotować).
Doprawić do smaku i podać z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.

Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Mariolę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *