Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z ciecierzycy

 

Składniki:

  • 500g ciecierzycy
  • 4 łyżki pasty z sezamu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml wody
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • oliwa

     

Sposób wykonania:

  1. Ciecierzyce zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia gotować na małym ogniu ok. 1 godziny do miękkości, wówczas ją odcedzić.
    Następnie dodać do ciecierzycy, pastę, sok z cytryny oraz czosnek.
    Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec wlać wodę, i dokładnie wymieszać.
    Przed podaniem skropić oliwą i udekorować natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *