Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem pomarańczowy z orzechami

Składniki:

  • 200 g twarożku
  • 2 pomarańcze
  • 1 mandarynka
  • sok i starta skórka z cytryny
  • 3 łyżki miodu
  • łyżeczka posiekanych orzechów pistacjowych
  • łyżeczka pestek pinii
  • łyżeczka orzeszków laskowych
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 4 listki melisy

    Sposób wykonania:
    Pomarańcze sparzyć po czym 1 obrać ze skórki, wycisnąć sok a skórkę drobno posiekać i wymieszać razem z miodem, sokiem i startą skórką z cytryny, serkiem oraz posiekanymi orzechami i migdałami.
    Następnie drugą pomarańcze również obrać, pokroić w kostkę i dodać do reszty składników, lekko przemieszać i schłodzić w lodówce.
    Przed podaniem udekorować cząsteczkami mandarynki i listkami melisy.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *