Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem cytrynowo bazyliowy

Eksperymentarium kuchenne trwa.. Bazylie kupiłam do serka, ale skoro miałam w domu i śmietanę i cytryny no i ta śliczna bazylie ( kupiona w Lidlu, a jest taaaaka piękna..)to Veni mądra głowa pomyślała – po co tracić czas na prace jak można noc spędzić w kuchni? No i spędziła..

dla nawet 8 osób

Składniki:
• garstka liści bazylii
• 220g cukru
• sok z trzech cytryn
• zest z jednej cytryny
• 400 ml śmietany kremówki

Sposób wykonania;
Cukier wsypujesz do miski i dodajesz do niego bazylię. starannie swoimi własnymi recoma robisz owym listka cukrowy peeling 😛 czyli ugniatasz cukier z tymi liścmi, żeby przeszedł on cały ich aromatem, robisz to tak długo aż cukier nie zrobi się zielony i aż nie dopadną Ci ręce. Wsypujesz ten cukier do garnuszka, dodajesz zest, dolewasz sok z cytryny i lekko podgrzewasz aż się cykrzysko nie rozpuści.
W tak zwanym międzyczasie ubijasz śmietanę na dość sztywno… Wtajemniczeni domyślają się następnego kroku, a nie wtajemniczeni czytają dalej bo już im sie ten cukier pali..
Zdejmujesz garnuszek z ognia, przelewasz przez sito całą miksturę i dodajesz lekko schłodzona do śmietany. Teraz czas oczekiwania.. ten jest względny, ale powinno być gotowe jak będzie to sztywne 🙂

Jak chcesz pobawić się we mnie, to serwujesz to wszystko z połówkach od cytryn 🙂 i przystrajasz listkami bazylii 🙂

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Veniuszkę

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *