Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krążki cebulowe w cieście piwnym

Składniki:

  • 2 duże cebule
  • 1 butelka piwa
  • 2 jajka
  • ½ szkl. oleju z orzechów ziemnych
  • 2 szkl. mąki kukurydzianej
  • ½ łyżki soli
  • olej z orzechów ziemnych do smażenia

    Sposób wykonania:
    Do piwa wbić jajka, wlać ½ szkl. oleju i dodać mąkę kukurydzianą oraz sól.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstało gęste ciasto.
    Następnie cebule pokroić w grube plasterki, które podzielić na krążki.
    Krążki cebulowe oprószyć jeszcze odrobiną mąki kukurydzianej i zanurzać w piwnym cieście po czym wrzucać na patelnie z dużą  ilością rozgrzanego oleju.
    Przed podaniem oprószyć jeszcze solą.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Dominika Piega

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *