Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kraszanka

Składniki:

  • ziemniaki 1,5 kg
  • chudy boczek 15 dag
  • cebula 15 dag
  • liść laurowy
  • pieprz
  • sól
  • ziele angielskie
  • smalec 20 g

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki należy umyć, następnie obrać, podobnie cebulkę. Zarówno
    ziemniaki jak i cebulkę należy pokroić w plasterki. Boczek należy
    pokroić w kostkę i usmażyć. Garnek należy wysmarować smalcem, następnie
    dodać do niego połowę usmażonego boczku, pokrojone ziemniaczki i obłożyć
    wszystko cebulą, następnie dodać resztę boczku. Przyprawić do smaku,
    polać stopionym smalcem i dusić do miękkości.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *