Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks z rodzynkami

Składniki:

  • mąka pszenna 30 dag
  • cukier 18 dag
  • masło 20 dag
  • jajka 4 sztuki
  • rodzynki 30 dag
  • cukier waniliowy 8 dag
  • proszek do pieczenia 8 dag
  • tłuszcz do blachy

    Sposób przyrządzenia:
    Rodzynki należy zalać wrzątkiem i pozostawić na około 15 minut.
    Następnie odsączyć. Masło należy utrzeć z cukrem, dodawać jajka i cukier
    waniliowy. Do masy należy przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać
    oprószone mąką rodzynki. Delikatnie wymieszać całą masę. Na wysmarowaną
    tłuszczem i wysypaną mąką blachę należy przełożyć ciasto i piec przez
    około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *