Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety sojowe w pierzynce pomidorków

 Składniki:

  • 5 dużych twardych pomidorów
  • opakowanie kotletów sojowych Orico
  • kilka listków bazylii do dekoracji
  • 1 cebulka
  • 2 suchary

    Wykonanie:
    Pomidory umyć dokładnie i wytrzeć ,następnie odciąć czubek z twardą
    częścią. Wydrążyć miąższ ze środka, i drobno posiekać razem z tą odciętą
    częścią.
     cebulkę pokroić i zeszklić na patelni, wymieszać z rozdrobnionym miąższem
    i dodać pokruszone suchary.
    Kotlety sojowe przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
    Następnie wypełnić nimi puste pomidory a na wierzch dołożyć farsz z miąższu i cebulki.
    Ułożyć w brytfannie nasmarowanej olejem i zapiekać aż będzie wszystko
    miękkie. Po wyjęciu udekorować listkami bazylii.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Albina Jawicz

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *