Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan z mozarellą w majonezie

 

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 2 pomidorki
  • 20 dag sera mozarella
  • majonez sojowy
  • oregano
  • oliwa z oliwek

     Wykonanie:
     Pomidory umyć i pokroić na plastry o grubości około 1 cm.
     Bakłażany umyć i pokroić na plastry wzdłuż, tak jak pomidory na grubość 1 cm.
     Oprószyć je delikatnie solą i zostawić tak na 30 minut.
     Plastry bakłażana i pomidorów skropić oliwą i upiec na grillu, z obu stron.
     Mozarellę pokroić na plastry.
     Plastry bakłażana składać, przekładając pomidorem i mozarellą, na
    wierzch mozarelli rozsmarować po łyżce sojowego majonezu.
     Zwinąć wszystko starannie w rulonik i śpiąć wykałaczkami. Po wierzchu oprószyć oregano.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Albina Jawicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *