Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe z musztardą Iwony

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych bez kości
  • 10 dkg ziaren słonecznika
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 3-4 łyżki musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • 5 łyżek oleju

    Sposób przyrządzenia:
    Ziarna słonecznika zemleć w młynku do kawy, wymieszać z musztardą i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 250 stopni C. Kotlety okroić z błon i roztłuc tłuczkiem, obsmażyć na oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Na blaszkę  ułożyć  folię aluminiową, wyłożyć kotlety, posmarować musztardą ze słonecznikiem i wstawić do piekarnika na około 5 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *