Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki z mielonej wołowiny

Składniki:


• 75 dag mielonej wołowiny.
• 2 ząbki czosnku.
• 3 łyżki posiekanej natki pietruszki.
• 2 łyżki masła.
• oliwa.
• łyżka zielonego pieprzu.
• sól.

Wykonanie:
Zielony pieprz namoczyć na pięć minut. Czosnek obrać przepuścić przez praskę. Masło stopić, połączyć z wołowiną, czosnkiem, pietruszką, solą i pieprzem. Ze starannie wymieszanej masy mięsnej wilgotnymi dłońmi uformować kotleciki. Smarować oliwą i piec na grillu.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Gaździnę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *