Składniki:
- 40 dag. kolorowego makaronu świderki
- 8 małych cebulek czerwonych lub szalotek
- sałata rukola
- 2 małe piersi z kurczaka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka posiekanych świeżych ziół /bazylia, tymianek, mięta/
- sól, pieprz
- 2 łyżki parmezanu
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Cebulki obrać, sparzyć wrzątkiem i pokroić na połówki. W salaterce ułożyć listki rukoli, wrzucić ugotowany makaron, cebulki i mięso. Doprawić solą, pieprzem, posypać ziołami i tartym parmezanem. Polać oliwą. Wymieszać.
Przepis nadesłany na Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad