Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Knedle ziemniaczane ze śliwkami

 

Składniki:

  • 8 ziemniaków
  • 300 g mąki
  • 1 kg dojrzałych węgierek
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • masło
  • bułka tarta
  • cukier

 

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je obrać i rozgnieść na puree.
    Wbić do ziemniaczanej masy jajka, dodać make oraz szczyptę soli.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Następnie wydrylować śliwki i obtaczać je ciastem, tworząc okrągłe knedelki.
    Ugotować je w osolonym wrzątku.
    Przed podaniem polać masłem z zarumienioną bułka tartą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *