Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsy z ciecierzycy

Składniki:

  • 500 g ciecierzycy
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 kartofel
  • pęczek pietruszki
  • łyżka zmielonej kolendry
  • łyżeczka kminku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki drożdży w proszku
  • 500 ml oleju

Sposób wykonania:

  1. Ciecierzycę zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia odcedzić i zmiksować razem z cebulą, czosnkiem, kartoflem oraz pietruszką.
    Następnie dodać oregano, kolendrę, kminek, mąkę, drożdże  oraz sól i pieprz do smaku.
    Całość ponownie dokładnie ponownie zmiksować aby powstała gadka masa, którą odstawić na 2-3 godziny.
    Po tym czasie z naszej masy formować małe krokiety, które usmażyć na rozgrzanym oleju.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez  Olga

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *