Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopskiki w sosie koperkowym

Składniki:

  • 1 łyżka przyprawy Jarzynka lub innej podobnej
  • 1 fix do kotletów mielonych
  • 3 filety z kurczaka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany


Sposób przyrządzenia:

Mięso zmielić, połączyć z fixem, jajkiem i natką pietruszki. Uformować 18 małych klopsików. Zagotować 1 l. wody z jarzynką, wrzucić klopsiki do wrzątku. gotować 20 min. Na maśle zasmażyć mąkę( nie rumienić) podlać wywarem z klopsików. Dodać koperek i śmietanę, doprawić solą, klopsiki przełożyć do sosu. Podawać z ziemniakami.
Przepis nadesłany" Konkurs wakacyjny Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

                                                          

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *