Składniki:
- 1 kg kiełbasy grillowej
- 25 dag wędzonego boczku
- 2 pomidory
- 1 papryka
- 2 cebule
- 15 dag cukinii
- 25 dag żółtego sera
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki papryki w proszku
- 1 łyżka przyprawy do zup w proszku
Sposób wykonania:
- Podane warzywa obtaj i pokroić na mniejsze kawałki.
Następnie boczek pokroić na plasterki a kiełbasę na duże kawałki.
Następnie na folii aluminiowej układać kawałek kiełbasy, plasterek boczku oraz warzywa.
Całość posypać serem startym ma tarce.
Koncentrat wymieszać z papryką i olejem i na każda porcję wylać trochę tej mieszaniny.
Na sam koniec posypać jeszcze przyprawą do zup i zapiekać na ruszcie około 20 minut.