Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbasa z warzywami

Składniki:

  • 1 kg kiełbasy grillowej
  • 25 dag wędzonego boczku
  • 2 pomidory
  • 1 papryka
  • 2 cebule
  • 15 dag cukinii
  • 25 dag żółtego sera
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki papryki w proszku
  • 1 łyżka przyprawy do zup w proszku

Sposób wykonania:

  1. Podane warzywa obtaj i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie boczek pokroić na plasterki a kiełbasę na duże kawałki.
    Następnie na folii aluminiowej układać kawałek kiełbasy, plasterek boczku oraz warzywa.
    Całość posypać serem startym ma tarce.
    Koncentrat wymieszać z papryką i olejem i na każda porcję wylać trochę tej mieszaniny.
    Na sam koniec posypać jeszcze przyprawą do zup i zapiekać na ruszcie około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *