Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełasa w piwnym sosie.

Skład:

  • 50dkg cienkiej kiełbasy
  • 1 szklanka piwa
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • kostka rosołowa
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz

sposób wykonania:
Cukier lekko zrumienić, rozcieńczyć niepełną szklanką wody, odparować. Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle, dodać mąkę, leciutko zrumienić na złoty kolor. Do zasmażki dodać piwo, kostkę rosołową, przyprawy oraz karmel, zagotować mieszając. Dodać sok cytrynowy do smaku oraz poporcjowaną kiełbasę. Gotować przez kilkanaście minut.

1 comment for “Kiełasa w piwnym sosie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *