Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza jaglana z marchewką

Składniki:

  • 1 ¾ szkl. kaszy jaglanej
  • 4 szkl. wody
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 5 łyżek masła
  • sól
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:

    1. Kaszę zalać osolonym wrzątkiem i gotować do zgęstnienia.
      W między czasie posiekać cebulę a marchewkę drobno pokroić po czym przesmażyć całość na rozgrzanym maśle, wówczas przełożyć do kaszy.
      Całość wymieszać i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 50 minut.
      Na sam koniec polać roztopionym masłem i posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *