Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka twarogowe z miodem

Składniki:

  • 600 g twarogu
  • 3 ½ łyżki kaszy manny
  • ½ szkl. mleka
  • 3-4 łyżki cukru
  • 3 jajka
  • 6 łyżek masła
  • cukier waniliowy
  • 6 łyżek miodu

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać mlekiem i ugotować, aby była dość gęsta po czym ostudzić ja do 50 stopni.
    Gdy kasza ostygnie dodać do niej twaróg oraz jajka starte  z cukrem i cukrem waniliowym.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Przełożyć masę do foremek wysmarowanych masłem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.
    Przed podaniem polać miodem i pokroić na ciastka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *