Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z pieczarkami i serem

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 2 cebule
  • 1 kg pieczarek
  • 50 dag żółtego sera
  • ketchup
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • majonez
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Karkówkę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą ora pieprzem i wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Po tym czasie polać mięso ketchupem i przełożyć na blasze wysmarowaną tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec.
    W miedzy czasie pieczarki pokrojone w plasterki i cebulę pokrojona w talarki poddusić na rozgrzanym oleju, wówczas ułożyć je na mięsie i przykryć serem.
    Wierzch posmarować jeszcze majonezem i ponownie wstawić do piekarnika aby ser sie roztopił.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *