Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka na grill Beaty

 

Składniki:

  • 800g karkówki
  • 100g tartego sera
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 szalotka
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w plastry.
Następnie czosnek rozgnieść, dodać posiekaną drobno szalotkę oraz sól.
Całość wymieszać i natrzeć mięso po czym skropić oliwą, wstawić do lodówki na 1 godz.
Po tym czasie piec kotlety na grillu po 6min z każdej strony.
Na sam koniec posypać startym serem i poczekać jeszcze przez chwilę do momentu aż się rozpuści.

Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Beatę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *