Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z nutą inbirową

 

Składniki:

  • 500 g schabu
  • 2 cukinie
  • 1 czerwona papryka
  • 1żółta papryka
  • 2cebule

     

     Marynata:

  • 30 g świeżego imbiru
  • 3 łyżki wytrawnego wina
  • 2 łyżki sou sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ćwierć łyżki pieprzu
  • ½ łyżki przyprawy chińskiej

 

 

Sposób przygotowania:
Wino wymieszać z sosem sojowym, olejem, koncentratem pomidorowym, pieprzem, przyprawą chińską oraz drobno pokrojonym imbirem.
Powstałą marynatą zalać mięso, cebulę i ciuknie pokrojone w cienkie plastry oraz papryki pokrojone w duże kawałki po czym wstawić na 3-4 godz. do lodówki.
Następnie na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian mięso z warzywami i upiec na grillu. W czasie pieczenia smarować szaszłyki marynatą.

Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Agnieszkę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *