Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta pekińska z jajkami

Składniki:

    • 4 jajka
    • 20 dkg kapusty pekińskiej
    • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • 2 łyżki oliwy
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę drobno posiekać, dodać natkę pietruszki, sos sojowy, oliwę i kilka łyżek wody, powoli dusić. Jajka wybić do miski, „skłócić” za pomocą miksera, przyprawić sola i pieprzem. W rondlu doprowadzić wodę do wrzenia, zmniejszyć płomień i do „migającej” wody wlewać cienką strużka jajka. Wyjmować ścięte jajka łyżką cedzakową, ułożyć na kopczyku miękkiej, uduszonej kapusty pekińskiej.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Martusia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *