Składniki: 9 jajek 200 g cebuli 200 g tartej bułki 2 łyżki śmietany 100 g masła sól pieprz Sposób wykonania: Jajka zalać osoloną woda i gotować 9 minut. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Następnie ugotowane jajka, obrać i posiekać po czym wymieszać z śmietaną, podsmażoną cebulką, 100 g bułki…
Tag: jajo
Dodatki
Kapusta pekińska z jajkami
by Martusia • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 20 dkg kapusty pekińskiej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę drobno posiekać, dodać natkę pietruszki, sos sojowy, oliwę i kilka łyżek wody, powoli dusić. Jajka wybić do miski, „skłócić” za pomocą miksera, przyprawić sola i pieprzem. W rondlu doprowadzić wodę do…