Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki włoskie z tuńczykiem

Składniki:

    • 4 kromki chleba pszennego
    • 3 dkg masła
    • 5 dkg tuńczyka w sosie własnym
    • 4 grzyby marynowane
    • 4 plastry sera żółtego
    • 4 plastry cebuli
    • posiekana natka pietruszki
    • pieprz kolorowy mielony


    Sposób przyrządzenia:
    Chleb posmarować masłem. Tuńczyka rozgnieść widelcem, dodać drobno posiekane grzybki i cebulę pokrojoną w kosteczkę, przyprawić masę pieprzem, wymieszać, równomiernie rozprowadzić na chlebie, przykryć plastrem żółtego sera . Tak przygotowane kanapki zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *