Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior z brokułami w zalewie

Składniki:

  • kalafior
  • wiązka brokułów
  • łyżeczka kwasku cytrynowego
  • 2 czubate łyżki cukru
  • 2 czubate łyżki soli

    Sposób wykonania:
    Brokuły oraz kalafior podzielić na różyczki po czym zalać 2 szklankami wody wymieszanymi ze szczypta kwasku i gotować około 5 minut.
    Po tym czasie warzywa odcedzić i przelać zimną wodą po czym układać je warstwami w słoiku.
    Następnie 4 szklanki wody zagotować z dodatkiem kwasku cytrynowego, soli oraz cukru  zalać nią warzywa
    Pasteryzować około 1 godziny.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Martę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *