Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior po flandryjsku

 

Składniki:

    • 1 duży kalafior
    • 4 jajka
    • 2 łyżki posiekanej pietruszki
    • 50 g masła
    • 1 łyżka tartej bułki
    • 2 plasterki szynki
    • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
Kalafior umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzić. Jajka ugotować na twardo. Drobno posiekać. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Bułkę zrumienić na maśle. Kalafior ułożyć na półmisku. Posypać jajkiem, szynką i natką pietruszki. Polać tartą bułką z masłem. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *