Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajeczne kulki z cebulą

Składniki:

  • 10 jajek
  • 150 g cebuli
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka zalać wodą, gdy zawrze gotować 7 minut.
    W między czasie cebulę posiekać i sparzyć ją wrzątkiem.
    Następnie ugotowane jajka obrać, białka przetrzeć przez sito a żółtka posiekać.
    Żółtka oraz białka wymieszać ze  sobą, dodać cebulę, majonez oraz oliwę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować kulki wielkości jajek, które schłodzić w lodówce i potem podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *