Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja z farszem z tuńczykiem

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • mała puszka tuńczyka
  • sól
  • pieprz

    sos:

  • 20 dag szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić na połówki.
    Przekroić je wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
    Wyjęte żółtka utrzeć dokładnie z tuńczykiem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym nadzieniem nafaszerować połówki białek.
    Następnie przygotować sos.
    Szpinak sparzyć wrzątkiem po czym dodać do niego czosnek, sól, oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie utrzeć i na koniec dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki.
    Sosem polać jajka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *