Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja faszerowane z kiełkami pszenicy

Składniki:

  • 2 szklanki kiełków pszenicy
  • marchewka
  • cebula
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka soku z cytryny
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • posiekana natka pietruszki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Następnie delikatnie wyjąć żółtka, które drobno posiekać.
    Dodać do żółtek posiekaną marchewkę, kiełki pszenicy, cebulę i natkę pietruszki.
    Całość dokładnie utrzeć lub można zmiksować z dodatkiem oleju.
    Doprawić jeszcze do smaku solą.
    Powstałym farszem napełnić połówki białek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *