Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 3 dag suszonych grzybów
- 2 łyżki świeżo startego chrzanu
- żółtko
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- łyżka oleju
- 3 łyżki masła
- bułka tarta
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Grzyby zalać wodą po czym odstawić na całą noc.
Następnego dnia ugotować je w tej samej wodzie w której się moczyły.
Następnie jajka ugotować na twardo po czym przekroić je wzdłuż na połówki i delikatnie wyjąć żółtka i drobno całość posiekać.
Dodać do nich masło, chrzan, grzyby, bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie utrzeć.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym farszem uzupełnić białka.
Ułożyć je na półmisku i udekorować według uznania.