Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja sadzone po na grzance z szynką

 

Składniki:

  • 4 jaja
  • 4 kromki chleba razowego
  • 4 plastry szynki
  • 2 łyżki śmietany
  • zielona pietruszka
  • łyżka masła
  • łyżeczka oliwy
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Kromki chleba usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Gdy powstaną grzanki, ułożyć na nich plasterki szynki, które posmarować  musztardą.
    Wstawić je do nagrzanego piekarnika i zapiec.
    W między czasie na patelni w rozgrzanym masłem wpić jajka i trzymać na ogniu aż się zetną.
    Oprószyć je jeszcze solą oraz pieprzem.
    Delikatnie ułożyć je na grzankach na sam koniec posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *