Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk z jabłkami

Składniki:

  • 2 piersi z indyka
  • 1 kg kwaśnych jabłek
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • majeranek, sól, pieprz do smaku
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso z indyka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i natrzeć majerankiem, zawinąć w filię spożywczą i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Następnie podsmażyć na oliwie na złocisty kolor. Jabłka umyć i obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki i oprószyć majerankiem, dodać do mięsa, zalać bulionem warzywnym. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ziemniakami i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *