Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk smażony po chińsku

Składniki:

  • pęczek zielonej papryki
  • 2 łyżeczki zmiażdżonego czosnku
  • łyżka startego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 45 dag mielonego mięsa z indyka
  • ¼ szkl sosu sojowego
  • 140 g kasztanów jadalnych
  • ½ łyżeczki kruszonej czerwonej papryki
  • 3 szkl wrzątku
  • 20 dag makaronu jajecznego

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekana cebulę, czosnek oraz imbir.
Następnie dodać mięso i smażyć około 5 minut.
Po tym czasie dodać kasztany, sos sojowy oraz paprykę.
Zalać wrzątkiem, wrzucić makaron i całość dokładnie wymieszać.
Gotować około 7 minut do miękkość i makaronu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *