Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Solidny klops z indyka

Składniki:

  • 45 dag mielonego indyka
  • 45 dag kiełbasy drobiowej
  • 1 szkl startej marchewki
  • cebula
  • 1 szkl bułki tartej
  • Jajko
  • 1/3 szkl mleka
  • ¼ szkl posiekanej natki pietruszki
  • 1/3 szkl ketchupu
  • łyżka brązowego cukru
  • ½ łyżeczki musztardy

Sposób wykonania:
Do mięsa dodać pokrojoną kiełbasę, startą marchewkę, posiekaną cebulę, bułkę tartą, mleko, jajko oraz natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać.
Z powstałej masy uformować klops, który przełożyć do brytfanny.
Ketchup wymieszać z musztarda i cukrem po czym posmarować nim wierzch klopsa.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *