Składniki:
- mięso wołowe 1/2 kg
- przyprawa gyros 2 łyżki
- kapusta pekińska 1 sztuka
- cebula 2 sztuki
- ogórki konserwowe 4 sztuki
- kukurydza z puszki 20 dag
- keczup 5 łyżek
- majonez 5 łyżek
- sól
- pieprz
- oliwki zielone 10 sztuk
Sposób przyrządzenia:
Wołowinę proszę pokroić w paseczki, a następnie usmażyć na gorącym
tłuszczu, gdy już się delikatnie podsmaży należy dodać do niej przyprawę
Gyros. Kapustę pekińską należy posiekać w drobne, cienkie paski, dodać
do niej kukurydzę i oliwki. Cebulę oraz ogórki trzeba obrać i pokroić w
drobną kostkę, następnie wrzucić do kapusty. Wszystko razem mieszamy,
dodajemy keczup i majonez, rozprowadzamy razem. Można podawać z pitą.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos