Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby z winem w śmietanie

Składniki:

  • 500 g świeżych grzybów
  • łyżką masła
  • 2 łyżki białego półwytrawnego wina
  • 1 szkl. śmietany
  • ½ szkl. startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • łagodna papryka

Sposób wykonania:

  1. Grzyby drobno pokroić po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle.
    Po około 5-8 minutach zalać je winem i trzymać na ogniu około 2-4 minut.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Na koniec dodać śmietanę oraz ser.
    Całość dokładnie wymieszać i nie przerywając mieszania podgrzewać na małym ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *