Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby z cebulą w śmietanie

Składniki:

  • 600 g grzybów
  • 300 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 ½ łyżki masła
  • płaska łyżka mąki
  • 2/3 szkl. śmietany
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanego koperku

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę po czym usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na półmiękko. Wówczas wrzucić do nich grzyby pokrojone w plasterki.
    Trzymać na ogniu do miękkości, wówczas dodać posiekaną i zeszkloną cebulkę, mąkę oraz śmietanę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na ogniu ostanie 5-10 minut.
    Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *