Składniki:
- 1/3 szkl. oliwy
- ¼ szkl. soku z cytryny
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
- 1 pęczek szparagów
- 250 g sera holoumi
- 1 czerwona cebula
- 100 g liści szpinaku
- 1 awokado
- ¼ szkl. orzeszków piniowych
Sposób wykonania:
- Oliwę, sok z cytryny, musztardę, oregano oraz pietruszkę lekko ubić trzepaczką.
Powstałą marynatą posmarować szparagi, cebule oraz ser.
Na rozgrzanym grillu smażyć czerwoną cebulę oraz szparagi około 3 minut, ser około 1 minuty.
Na półmisku rozłożyć szparagi, ser oraz cebulę.
Udekorować awokadu, szpinakiem i orzeszkami oraz polać resztą marynaty.