Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane roladki ze szczupaka

Składniki:

  • 2 kg filetów ze szczupaka ze skórą
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 marchewki
  • 2cebule
  • 2 ogórki
  • 11/2 łyżki przyprawy do ryb
  • sól, pieprz do smaku
  • olej
  • 2 cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Filety ryby umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Filety przekroić na pół, na każdej porcji położyć, marchewkę, cebulę i ogórka, skropić olejem, ściśle zwinąć i spiąć wykałaczką. Każdą porcje ryby położyć na kawałku natłuszczonej foli aluminiowej, zawinąć i grillować około 30 minut.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *