Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gotowane ziemniaki w sosie grzybowym

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 50 g suszonych grzybów
  • pęczek zieleniny
  • 2 cebule
  • łyżka mąki
  • łyżka masła
  • sól
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą, dodać cebule, pęczek zieleniny oraz sól i ugotować.
    Miękkie grzyby odcedzić i pokroić.
    Następnie drugą cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas wlać bulion w którym gotowały się grzyby i doprowadzić do zagotowania.
    W między czasie ugotować ziemniaki w mundurkach po czym je obrać, pokroić w plasterki i dodać do sosu.
    Ponownie zagotować i dodać natkę pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *