Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki jarskie marynowane

 

Składniki:
  • 1 kapusta
  • 4 marchewki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • 2 szklanki wody
  • ½ szklanki oliwy
  • 1/2 szklanki cukru
  • ½ szklanki octu spirytusowego
  • 3 łyżki soli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu

Sposób przyrządzenia:
W dużym garnku zagotować ok. 4 litrów osolonej wody. Z kapusty wykroić głąb, włożyć do wrzątku, parzyć przez 5 – 10 minut, a następnie delikatnie zdejmować po jednym liściu.. Miękkie liście zahartować w zimnej wodzie. Ostrożnie ściąć ostrym nożem zgrubienia liści.
Marchewkę i czosnek obrać, utrzeć na grubej tarce. W rondlu rozgrzać masło, udusić na nim marchew i czosnek, przyprawić, dodać posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać.
Z farszu formować owalne porcje, kłaść na liściach kapusty, zagiąć boki i zwijać ciasne rulony (gołąbki). Układać dość ciasno w szklanym lub porcelanowym czy też kamionkowym naczyniu łączeniem w dół. Składniki marynaty wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut, schłodzić. Tak przygotowaną marynatą zalać gołąbki, obciążyć talerzem  i odstawić do lodówki. Po upływie doby gołąbki możemy podawać. Polecam, pychota.

    • 1 kapusta
    • 4 marchewki
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżka masła
    • sól, pieprz
    • 2 szklanki wody
    • ½ szklanki oliwy
    • 1/2 szklanki cukru
    • ½ szklanki octu spirytusowego
    • 3 łyżki soli
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka ziaren pieprzu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *