Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Głowonogi pieczone

Składniki:

    • 1 kilogram głowonogów, ośmiornice, kałamarnice, kalmary
    • trawa cytrynowa

    Marynata:

    • ½ szklanki oleju
    • ¼ szklanki sosu sojowego
    • 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
    • ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżeczka sosu wochester
    • 1 łyżeczka octu winnego
    • 1 łyżka musztardy w proszku
    • ½ łyżki papryki w proszku
    • ½ łyżeczki posiekanego czosnku
    • 3 łyżki sosu chili lub tabasco


    Sposób przyrządzenia:
    Trawę cytrynową zalać wraz z patyczkami do szaszłyków zimną wodą. Głowonogi dokładnie umyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, zalać nimi tuszki głowonogów, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane tuszki nabijać na namoczone patyczki do szaszłyków dodatkowo mocując je trawą cytrynową. Ułożyć tuszki na wysmarowanej blaszce do pieczenia i piec 6 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C obracając je po 30 minutach. Podawać natychmiast po przyrządzeniu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *