Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Francuska zupa cebulowa

Składniki:

  • 4 cebule
  • ¼ szkl mleka
  • 3 szkl bulionu wołowego
  • 1 szkl wytrawnego białego wina
  • ¼ szkl wytrawnego sherry
  • łyżeczka sosu Worcester
  • ząbek czosnku
  • 6 kromek bułki francuskiej
  • ¼ szkl startego parmezanu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas wlać bulion, wino oraz sherry i sos Worcester.
Całość dokładnie wymieszać i wrzucić czosnek.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 45 minut.
W między czasie bułki ułożyć na blasze.
Posypać je starym serem i zapiekać w rozgrzanym piekarniku.
Gdy się ze złocą podawać je razem z zupą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *